The world is a carousel of color!

6 januari 2016
Het is tijd voor onze tweede dag in Disneyland! De laatste dag van het kerstseizoen, dus ook de laatste kans om daar nog wat van mee te pikken. Aan de weersvoorspellingen te zien wordt het weer een natte dag, dus hopelijk hebben de characters vandaag zin om buiten te spelen in hun kerstoutfits en gaat de kerstparade door. Spoiler alert: De parades gingen niet door. De dag begint in ieder geval droog en we lopen naar California Adventure voor een World of Color fastpass. Het beste vak (blauw!) wordt namelijk 's morgens uit gegeven en die kun je maar beter in the pocket hebben. Ja toch, niet dan. We halen fastpassen voor beide versies, Winter Dreams en Celebrate. We zien wel of het weer het toelaat om ze te zien vanavond. Aan de andere kant van het park halen we gelijk een fastpass voor de Aladdin show. Alle fastpassen zijn binnen en we komen de eerste character van de dag tegen, Frozone. Gelijk maar met hem op de foto, want die zie je niet zo vaak. Let it go! Ohnee geen Frozen, FrozONE! Goeie grap ook..

We doen een rondje door Carsland om te kijken hoe ze daar alles hebben versierd voor het Kerstseizoen. En met alles bedoel ik dan ook echt alles. Supertoffe kerstdecoraties hier! Kerstbomen van autobanden en pionnen. Hoe verzinnen ze het. Echt heel erg leuk gedaan. We maken de nodige foto's en gaan dan terug naar Buena Vista Street voor een ontbijtje bij Starbucks. Ik kies voor een lekker gingerbread poppetje. Het is tenslotte gewoon nog Kerst hier! Na ons ontbijt komen we Chip & Dale tegen en zij hebben een super leuke outfit aan. Daar gaan we uiteraard mee op de foto.Na deze foto verlaten we het park en hoppen naar Disneyland.

Helaas begint het weer te miezeren en voel ik de bui ( pun intended ) al hangen dat we geen character gaan meeten. Niets is minder waar, want ik zie Goofy naar binnen lopen bij Great Moments with Mr. Lincoln. We lopen ook naar binnen en daar staan genoeg characters te schuilen voor de regen. Er is bijna niemand dus we kunnen uitgebreid op de foto en hebben de grootste lol met Chip, Dale, Pluto & Goofy. Ook gaan we nog op de foto met Mickey & Donald. Zo leuk dat ze allemaal een foute kersttrui aan hebben. Ik had die van mij gisteren aan en had leuke foto's willen maken. Helaas is dat niet gelukt. Normaal gesproken dragen ze ook kerstmutsen, zelfs Pluto!, maar door het slechte weer dragen ze deze vandaag niet. Jammer! Wat dan wel weer leuk is, is dat Donald ook geen hoedje draagt. Donald met zonder hoedje! Dat wou ik altijd al op de foto, zo'n grappig gezicht. Ohja, Ariel stond ook binnen te schuilen en gingen we nog mee op de foto. Wat een boel characters!

Na de foto's duiken we Adventureland in voor een bezoekje aan Indiana Jones, waar we vrijwel gelijk kunnen instappen. Ook bij Pirates staat bijna geen wachtrij, dus die doen we er gelijk achteraan. Zodra we buiten komen begint het weer harder te regenen en krijg ik gelijk flashbacks naar de Muppetational Vacation in 2012. Toen liep ik in de stromende regen door New Orleans en nu door het New Orleand themadeel. Voelt echt alsof ik weer even terug ben haha. We lopen een rondje door dit themadeel, bezoeken de winkeltjes en vinden de ingang naar Club 33. Zo opvallend! Echt bizar dat we die niet konden vinden vorig jaar haha. We lopen terug naar Main Street om te lunchen, wat we graag bij het Mary Poppins restaurant wilden doen. Dit bleek meer een bakkerij te zijn en daar hadden we nu geen trek in, we willen patat! We hoppen weer terug naar DCA en gaan eten bij Smokejumpers Grill. Na het eten is het tijd om naar de Aladdin Musical te lopen, waar we weer dezelfde cast hebben als gisteren. Zodra we een uur later weer buiten lopen haal ik gelijk fastpassen voor de laatste show vandaag. Dan hebben we sowieso een andere cast, want ik wist al dat m'n favoriete Genie dan zou spelen! Na de Aladdin show doen we de Monsters Inc. darkride, echt een super leuke attractie, en gaan dan richting Paradise Pier om te kijken bij Viva Navidad.

Viva Navidad is vandaag voor het laatst en helaas is bijna alles geannuleerd door het weer. De showtjes gaan allemaal niet door vandaag en bijna alle sets van de characters ook niet. Mocht het opklaren dan komen ze weer buiten. We hebben geluk, want Mickey & Minnie komen net aangelopen. Ze dragen echt super leuke outfits! Hierna doen we de Little Mermaid attractie en bezoeken het Pacific Wharf themadeel. Hier halen we een gratis chocolaatje bij Ghirardelli's en doen de Bakery Tour, waar we een gratis stukje brood krijgen van Boudin. Boudin is een beroemde bakerij in San Francisco en het smaakt echt heerlijk. Altijd lekker een gratis tussendoortje en we lopen weer terug naar Viva Navidad en zien daar de 3 caballeros staan. Yes! Eindelijk een compleet plaatje! Helaas heeft Donald Duck vlak voor ons problemen met z'n kostuum en gaat weer backstage. Helaas zou hij deze set niet meer terugkomen Wat een pech. Gelukkig kunnen we wel gezellig met Panchito & José op de foto. Twee toffe characters die ik pas 1 keer eerder hebt gezien in de chaos van de Halloween Soirée.Dan lopen we naar Paradise Pier en zien dat er bij Toy Story Mania maar 5 minuten wachttijd is. Daar kun je uiteraard niet voorbij lopen. Uiteindelijk staan we een klein kwartiertje te wachten, maar dat valt reuze mee voor deze toffe ride. Inmiddels begint het alweer donker te worden en bekijken we Carsland met alle lichtjes aan. Wat een prachtig gezicht is dit toch! Na de nodige foto's gemaakt te hebben is het alweer tijd om naar het Hyperion Theatre te lopen voor Aladdin. Onderweg komen we Minnie Mouse nog tegen in een fantastische outfit. En ondanks dat we er uit zien als verzopen katten, gaan we snel even met haar op de foto. We vinden een mooi plekje redelijk vooraan en het is weer genieten. Hier krijg je toch nooit genoeg van? M'n favoriete Genie speelt vanavond en heeft weer hilarische grappen. De oude bekende van vorig jaar, maar ook een aantal nieuwe. Briljant! Het is alweer tijd voor het avondeten en we halen een lekkere Mexicaanse pizza bij het Viva Navidad gedeelte. Erg lekker, maar wel pittig!

We schuilen hier nog wat voor de regen en doen nog een keer de Little Mermaid ride. Gelukkig is het weer droog als we buiten komen en kunnen dan een mooi plekje vinden voor World of Color: Winter Dreams. Terwijl we wachten spelen we mee met de Funwheel Challenge. Je kunt dit meespelen op je telefoon, echt super leuk om te doen. Dan begint de schitterende versie van World of Color. Bij de eerste tonen en fonteinen heb ik al kippenvel. Wat is dit toch gaaf! Een hoop scènes zijn gelijk aan de Kerst versie van Dreams in Parijs, maar hier komt het wel goed over op de waterschermen. Echt super leuk dat m'n Paint the Night verfkwast hier ook meedoet op de maat van de muziek. De andere versie van World of Color doen we van de week nog wel, we zijn helemaal verkleumd van deze natte dag. Dus zodra deze show is afgelopen gaan we via de uitgang bij het Grand Californian hotel naar buiten en zijn dan zo een stuk sneller bij ons hotel. Heel erg behoefte aan een warme douche en een warm bed! We duiken er vroeg in vandaag, want morgen moeten we ook vroeg klaar staan voor de shuttle die ons bij het hotel komt oppikken. Dan maken we namelijk een dagtochtje naar de San Diego Zoo.
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen