Sorry voor m'n schuttingtaal

6 maart 2017
Je weet wat ze zeggen over 'Time flies when you're having fun' en dat klopt als een steen! Het is vandaag alweer een jaar geleden dat ik in Disneyland Paris rondliep en een ingeving had om alle schuttingen op video vast te leggen en flauwe woordgrappen erover maakte. Geen idee waarom ik dat wou doen, ik vond mezelf gewoon enorm grappig. Zoals altijd.. Zo'n twee weken later gooide ik de video online en binnen een paar dagen ging dat nogal viral dankzij Looopings. De haatreacties stroomden binnen, maar gelukkig ook veel leuke berichten. Het was een satirische video en dat kon niet iedereen waarderen. Ik kan wel tegen een stootje en lachte me kapot om de vele reacties. Eventjes was ik beroemd. 'Die gast van de schuttingen'.Als een echte eendagsvlieg was ik ook zo weer vergeten en ging ik gewoon rustig door met af en toe vloggen. Door al die aandacht bleven er wel een aantal mensen plakken bij de Wezzvlog en kreeg ik meer reacties en views dan daarvoor. Een enorm uit de hand gelopen geintje, want ik nam het vloggen totaal niet serieus. Ik vond het wel grappig dat mensen ineens de moeite deden om te kijken naar mijn onzin. Je moet er maar zin in hebben! Het zal ergens in april zijn geweest dat iemand via twitter een linkje stuurde van een Eftelingvlog. 'Kijk deze video eens vanaf de 4e minuut. Er zijn 2 vloggers die je nadoen!'. Ik open de link en ik lig in een deuk. Ik word nagedaan! Ik ben een internetgekkie! Wat grappig om te zien dat die schuttingvideo zo is blijven hangen bij sommige mensen. Ik voelde me vereerd. Ik gaf een reactie op de video en zo kwam ik in contact met 1 van die vloggers, Bartastisch.We begonnen elkaar te volgen op twitter en ineens kwam ik in een of andere community terecht. Het was 1 grote gezellige boel op twitter en youtube en in de zomer besloot ik om eens een keer mee naar de Efteling te gaan. Inmiddels had ik daar ook een abonnement voor aangeschaft en ik was benieuwd hoe iedereen in het echt zou zijn. Vanaf het eerste moment zat dat wel goed. Het was niet awkward, de kat werd niet uit de boom gekeken. Het voelde vertrouwd en alsof we elkaar al jaren kennen. Een nieuwe vriendschap was ontstaan!

Het is nu een paar maanden later en we hebben al enorm veel meegemaakt. Super leuke tijden! Dagjes weg naar de Efteling, Phantasialand en Toverland, avondjes stappen, carnavallen, kilo's knallen bij de McDonalds en weekendjes Disneyland Paris. We hebben zelfs Oud&Nieuw samen gevierd. Dagenlang weg, terwijl je elkaar pas net kent. Geen gezeik, geen struggles, alleen maar de grootste lol. Wie had dat ooit gedacht toen ik die video met die schuttingen online had gegooid? Haters gonna hate, het was ook een komen en gaan van mensen. Maar ik kan nu zeggen dat ik er een aantal vrienden bij heb en een beste vriend voor het leven heb leren kennen. Het is bijzonder dat mensen in zo'n korte tijd zoveel voor je kunnen betekenen. Iedereen bedankt voor de afgelopen tijden, maar in het bijzonder Bart. Wat geniet ik van alle leuke dingen die we doen en nog op de planning hebben staan.

Soms is het leuk om even bij zoiets stil te staan. Want hoe anders hadden dingen gelopen als ik een jaar geleden niet voor de schutting van Big Thunder Mountain had gestaan? 'Het is helemaal geen mooi uitzicht. Het is gewoon een foto!'.


1 opmerking: